Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/volwassen/domains/volwassenenonderwijsinfo.be/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/volwassen/domains/volwassenenonderwijsinfo.be/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php:14) in /home/volwassen/domains/volwassenenonderwijsinfo.be/public_html/textpattern/lib/txplib_misc.php on line 1725

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/volwassen/domains/volwassenenonderwijsinfo.be/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php:14) in /home/volwassen/domains/volwassenenonderwijsinfo.be/public_html/textpattern/publish.php on line 507
avondschool
VOLWASSENENONDERWIJS

avondschool

Het aanbod is zeer uitgebreid. Iedereen vindt wel een of andere cursus die hem/haar interesseert. Als we even kijken naar het waarom van het volgen van een cursus, zijn de redenen al even uitgebreid.

Heel veel mensen voelen de drang om in deze snel evoluerende maatschappij ‘bij te blijven’. En wat kan je dan anders doen dan bijstuderen ? Deze mensen zullen bijvoorbeeld dikwijls kiezen voor een of ander computercursus. Ze willen er blijven bijhoren en overal kunnen over meepraten. Ook de beginselen van internet zijn heel actueel.

Sommigen hebben meer vrije tijd gekregen (ook de vergrijzing van de maatschappij speelt hier een belangrijke rol) en willen die dan ook nuttig besteden. Ze willen ten volle genieten van een hobby en daar ook alles over te weten komen. Of ze willen iets, waar ze al jaren over dromen, eindelijk leren.

Zo hebben ook de cursussen persoonlijke groei, relaties, gezondheid, koken en spiritualiteit aan interesse gewonnen.

Anderen voelen dat ze op hun werk niet meer helemaal mee kunnen en willen niet onderdoen voor collega’s. Ze schrijven zich vlug in voor een of andere cursus die het voor hen mogelijk maakt er weer volop bij te horen op het werk. Er zijn ook werkgevers die hun medewerkers verplichten om bijscholing te volgen. Op die manier kan hun bedrijf blijven groeien en verhoogt de concurrentiekracht. Zo ook moeten mensen die in het onderwijs staan ieder jaar aan de directie van de school een overzicht kunnen voorleggen van de gevolgde bijscholing zodat de inspectie dit later ten allen tijde kan inkijken.

Ook in de medische sector is het volgen van de allernieuwste ontdekkingen en onderzoeksresultaten van het grootste belang. Denken we hierbij aan dokters, verplegend personeel, laboranten, apothekers… Ook zij moeten op de een of andere manier zorgen dat ze bij blijven en verder evolueren!

thuisstudie

Nog anderen komen tot de spijtige conclusie dat ze op school een beroep geleerd hebben waar ze eigenlijk niet zoveel mee kunnen verdienen. Of een beroep dat hen eigenlijk toch niet de verwachte voldoening schenkt. Of een beroep waar ze niet hun hele carriere kunnen achterstaan. Voor deze mensen is er, gelukkig, de mogelijkheid om zich volledig om te scholen. Ze kunnen in voltijdse dagopleiding op relatief korte tijd een beroep leren dat hen écht interesseert. In deze cursussen komt zowel praktijk als theorie aan bod zodat deze mensen nadien vlug aan de slag kunnen. Bovendien zorgt de vermelding van een gevolgde cursus in je curriculum vitae steeds voor een stapje voor op de andere kandidaten. Het getuigt van de wil om te willen leren, en het kunnen flexibel zijn. En deze capaciteiten apprecieert een mogelijke werkgever ten zeerste !

Bovendien zijn er mensen die er genoeg van hebben om bij een baas te werken en willen zelfstandig worden. Ze willen hun eigen mogelijkheden ten volle ontplooien en helemaal onafhankelijk zijn. Deze mensen doen ze goed aan een ondernemingsopleiding te volgen zodat ze nadien op een correcte manier hun bedrijf kunnen opstarten


" De volwassenenonderwijs website van belgië! "
Contact
Vragen, Tips, Ideën:
info [at] volwassenenonderwijsinfo.be